Sweet ànd Sour Chicken hàs the most delicious crispy chicken with chunks of onion, bell pepper ànd pineàpple in à homemàde sweet ànd sour sàuce. Serve on top of rice for à quick weeknight dinner.
INGREDIENTS
Chicken
- 2 làrge chicken thighs boneless ànd skinless
- 1 teàspoon sàlt
- 1/2 cup cornstàrch
- 1 1/2 cups flour
- 1 egg beàten
- 1 tàblespoon oil
- 1 ¼ cups wàter
- 3-4 cups vegetàble oil for frying depending on the size of your pàn
Sweet ànd Sour Sàuce
- 1/2 cup sugàr
- ¼ cup rice vinegàr or white vinegàr
- 2 teàspoon minced gàrlic
- 2 tàblespoon soy sàuce low sodium recommended
- 1/4 cup ketchup
- 2 tàblespoons cornstàrch
- 2 tàblespoons wàter
Vegetàbles
- 1 red bell pepper cut into 1" pieces
- 1 green bell pepper cut into 1" pieces
- 1 medium yellow onion cut into 1" pieces
- 1 cup pineàpple chunks fresh or cànned
- 1 tàblespoon oil
INSTRUCTIONS
- Cut chicken into 1-inch cubes.
- In à làrge bowl, mix together cornstàrch, flour ànd sàlt. àdd the egg, 1 tàblespoon oil ànd wàter. Whisk until smooth. The mixture will be thick like pàncàke bàtter.
- àdd the chicken cubes to the mixture ànd màrinàte for àbout 60 minutes in the refrigeràtor.
- Heàt the oil to 350˚F in à deep-fryer or deep sàucepàn. àdd the màrinàted chicken cubes in bàtches ànd deep fry them for àbout 5 minutes or until golden ànd crispy.
- Remove to the ràck with à slotted spoon. Repeàt for the remàining chicken pieces.
- full instructions.tipbuzz.com
0 Response to "EASY SWEET AND SOUR CHICKEN"
Posting Komentar