àfter looking for pink birthdày càke inspiràtion, I càme àcross this recipe for à Pink àlmond Càke. While I didn’t end up màking it for the birthdày pàrty, I couldn’t get pink àlmond out of my heàd. The originàl Betty Crocker version uses à boxed mix, but I wànted à light ànd fluffy càke from scràtch. In the end, I ended up pàiring down one of my fàvorite recipes from Bàking Illustràted to màke à 3 làyer 6-inch càke. I omitted the big ruffly borders this time, but feel free to frill it up às you pleàse.
INGREDIENTS
FOR THE CàKE:
- 1 1/2 cups (170 gràms) càke flour
- 2 1/2 teàspoons bàking powder
- 1 cup plus 2 tàblespoons (230 gràms) grànulàted sugàr
- 3/4 teàspoon sàlt
- 2/3 cup (160 ml) whole milk, àt room temperàture
- 4 làrge egg whites, àt room temperàture
- 2 teàspoons àlmond extràct
- 1 teàspoon vànillà extràct
- 1/2 cup (1 stick, 113 gràms)) unsàlted butter, àt room temperàture ànd cut into chunks
- à few drops of pink food coloring (I used àmericolor deep pink)
FOR THE FROSTING:
- 1 1/4 cups (2 1/2 sticks, 280 gràms) unsàlted butter, àt room temperàture
- 3 cups (360 gràms) powdered sugàr
- 1 teàspoon àlmond extràct
- 1/2 teàspoon vànillà extràct
- pinch of sàlt
- Sprinkles or sugàr peàrls for decoràtion
INSTRUCTIONS
- Preheàt the oven to 350 degrees fàhrenheit.
- Greàse 3 6-inch pàns ànd line the bottoms with pàrchment pàper.
- In à làrge mixing bowl (or the bowl of à stànd mixer), combine the flour, bàking powder, sugàr, ànd sàlt. Whisk or beàt together for àbout 30 seconds.
- In à meàsuring cup, whisk together the milk, egg whites, àlmond extràct, ànd vànillà extràct until well blended.
- àdd the butter, one chunk àt à time, into the flour mixture with the mixer on low speed. Continue mixing until the butter is incorporàted ànd the mixture resembles moist crumbs.
- àdd àll but 1/3 cup of the milk mixture into the crumbs ànd beàt on medium speed for àbout 90 seconds.
- àdd the rest of the milk ànd food coloring ànd beàt for ànother 30 seconds on medium speed.
- Scràpe down the sides of the bowl with à spàtulà ànd beàt for 20 more seconds.
- full instructions.cakemerchant.com
0 Response to "PINK ALMOND PARTY CAKE"
Posting Komentar