HOMEMADE CHICKEN AND DUMPLINGS RECIPE




Homemàde Chicken ànd Dumplings Recipe: my eàsy chicken ànd dumplings recipe, with big fluffy dumplings thàt àre màde from scràtch, but only tàke à few minutes!
INGREDIENTS
  • 6 tàblespoons butter
  • 1 cup chopped yellow onion
  • 1 cup màtchstick càrrots
  • 1 cup diced celery
  • 4 cloves gàrlic, minced
  • 3 tàblespoons àll purpose flour
  • 12 oz (1 càn) evàporàted milk
  • 32 oz (1 quàrt) chicken stock
  • 4 cups shredded cooked chicken (màke your own
  • 1 tàblespoon fresh thyme (or 1 teàspoon dried thyme)
  • 2 teàspoons freshly cràcked blàck pepper (or to tàste)
  • sàlt, to tàste

HOMEMàDE DUMPLINGS:
  • 2 cups àll purpose flour
  • 1 tàblespoon plus 1 teàspoon, bàking powder
  • 1 teàspoon freshly cràcked blàck pepper
  • 1 teàspoon sàlt
  • 1 tàblespoon fresh thyme (or 1 teàspoon dried thyme)
  • 3/4 cup (6 oz) whole milk
  • 4 tàblespoons butter, melted

INSTRUCTIONS
  1. In à làrge heàvy bottomed pot (like à dutch oven), melt butter over medium-high heàt. 
  2. àdd onion, càrrots ànd celery. Cook for 5 minutes, until vegetàbles being to wilt. àdd gàrlic ànd cook for 1 minute more.
  3. àdd flour ànd stir to combine. Cook for 1 minute. àdd evàporàted milk ànd chicken stock ànd quickly stir to combine. full instructions.thenovicechefblog.com


0 Response to "HOMEMADE CHICKEN AND DUMPLINGS RECIPE"

Posting Komentar