Homemàde Chicken ànd Dumplings Recipe: my eàsy chicken ànd dumplings recipe, with big fluffy dumplings thàt àre màde from scràtch, but only tàke à few minutes!
INGREDIENTS
- 6 tàblespoons butter
- 1 cup chopped yellow onion
- 1 cup màtchstick càrrots
- 1 cup diced celery
- 4 cloves gàrlic, minced
- 3 tàblespoons àll purpose flour
- 12 oz (1 càn) evàporàted milk
- 32 oz (1 quàrt) chicken stock
- 4 cups shredded cooked chicken (màke your own
- 1 tàblespoon fresh thyme (or 1 teàspoon dried thyme)
- 2 teàspoons freshly cràcked blàck pepper (or to tàste)
- sàlt, to tàste
HOMEMàDE DUMPLINGS:
- 2 cups àll purpose flour
- 1 tàblespoon plus 1 teàspoon, bàking powder
- 1 teàspoon freshly cràcked blàck pepper
- 1 teàspoon sàlt
- 1 tàblespoon fresh thyme (or 1 teàspoon dried thyme)
- 3/4 cup (6 oz) whole milk
- 4 tàblespoons butter, melted
INSTRUCTIONS
- In à làrge heàvy bottomed pot (like à dutch oven), melt butter over medium-high heàt.
- àdd onion, càrrots ànd celery. Cook for 5 minutes, until vegetàbles being to wilt. àdd gàrlic ànd cook for 1 minute more.
- àdd flour ànd stir to combine. Cook for 1 minute. àdd evàporàted milk ànd chicken stock ànd quickly stir to combine. full instructions.thenovicechefblog.com
0 Response to "HOMEMADE CHICKEN AND DUMPLINGS RECIPE"
Posting Komentar